HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vattenläcka avslöjade otillåten andrahandsuthyrning

Helsingborg Det var när en vattenskada läckte ner till grannen som den otillåtna uthyrningen uppdagades. Det kan kosta hyresgästen kontraktet.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

När hyresvärden skulle åtgärda vattenläckan hade man svårt att få tillgång till lägenheten, vilket berodde på att lägenheten var uthyrd i andrahand. Något som värden inte hade kännedom om. Det skulle dröja över en månad innan värden fick tillgång till lägenheten. Vid det tillfället var förstahandshyresgästen där. Då uppmanade bostadsbolagets personal förstahandshyresgästen att upphöra med den otillåtna andrahandsuthyrningen.

Enligt bostadsbolagets personal ska hyresgästen ha svarat att han inte kunde säga upp avtalet då hans kompis behövde lägenheten i ytterligare 27 dagar.

Läs ocksåOlovlig andrahandsuthyrare sökte hyresgäster på Facebook

Nu har hyresvärden ansökt om att hyresavtalet ska upphöra. Värdens argument är att förstahandshyresgästen inte är i behov av lägenheten då denne bor på annan ort.
Hyresnämnden i Malmö håller sammanträdet i Helsingborgs tingsrätt i början av september.

Läs också Jönköpingsbo hyrde ut utan lov - nu mister han lägenheten Hyresvärdens bevis: smygtagen bild på turist Studenter kräver att få tillbaka hyra Hyrde ut via AirBnb – blev av med hyreskontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.