Annons

Vätterhem bäst på klimatarbete i Jönköpings län

Jönköping Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem har tilldelats Klimatpriset 2016 för sitt arbete med att synliggöra hushållens energi- och varmvattenförbrukning.

Klimatrådet i Jönköping utser årligen det mest framgångsrika klimatarbetet i länet, det så kallade Klimatpriset. I år är det Vätterhem som tar hem utmärkelsen.

Juryns motivering lyder:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

”Genom att synliggöra hushållens energi- och varmvattenförbrukning på ett lättillgängligt, innovativt och motiverande sätt ökar medvetenheten för en klimatsmart vardag. Satsningarna har minskat resursanvändningen och fortsätter berika många människor genom samtal om hållbarhet, där vardagen händer.”

Annons

I ett pressmeddelande skriver Vätterhem:

”De som verkligen gör skillnad är våra hyresgäster som genom de hjälpmedel vi tillhandahåller bidrar till vårt framgångsrika arbete med energieffektiviseringar. Vi delar det här priset med alla våra fantastiska hyresgäster.”

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

Sedan Vätterhem införde individuell mätning och debitering av el och varmvatten i sina fastigheter har varmvattenförbrukningen minskat med omkring 25 procent och elförbrukningen har halverats.

Annons

Klimatpriset delas ut sedan 2012 till den aktör inom Jönköpings län som bäst bidragit till visionen om att Jönköpings län ska producera mer energi än det förbrukar år 2050.

Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Laddad på elbil? Då gäller det att bo hos rätt hyresvärd: "Ska vara lätt att välja klimatsmart" Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.