Annons

Växande bostadsbrist i regionen

Västra Götaland Bostadsbristen fortsätter att öka i Västra Götaland. 44 av regionens 49 kommuner uppger ett underskott på bostäder i kommunen.

Endast Färgelanda, Hjo, Mariestad och Svenljunga har svarat Länsstyrelsen att de har balans på bostäder i kommunen som helhet. Övriga kommuner skulle behöva fler bostäder. 

Utvecklingen är alarmerande. Det visar en jämförelse med år 2013, då Länsstyrelsen genomförde sin förra enkät. Då svarade 28 kommuner att man hade ett underskott på bostäder. En siffra som nu alltså har stigit till 44. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

På fem års sikt är det 39 kommuner som bedömer att underskottet av bostäder i kommunen som helhet kommer att bestå och 10 kommuner som bedömer att det kommer uppstå en balans i kommunen som helhet.

Enkäten visar även att underskottet på hyresrätter, med två till tre rum och kök, är särskilt stort.

Annons
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.