Annons

Växjö hjälper Skellefteås hyresgäster

Växjö Växjö kommun säljer två UV-aggregat för ett symbolvärde till Skellefteå kommun för att hjälpa orten att komma tillrätta med sitt dricksvattenproblem.

Eftersom Växjö kommun har bytt vattentäkt till en grundvattentäkt behövs inte UV-anläggningar längre. Så nu monteras UV-aggregaten ner på Sjöuddens vattenverk för att transporteras upp till Skellefteå på torsdag.

Innan de kan monteras i Skellefteå ska även olika förberedelser enligt en checklista göras i vattenverket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även Norrvatten hjälper till med UV-anläggningar.

Annons

– Vi har fått en fantastisk hjälp från hela ”Vatten-Sverige”. Tack vare det kan vi nu idag presentera ett huvudalternativ med UV-anläggningar från både Växjö kommun och Norrvatten,” säger Skellefteås kommunchef Kristina Sundin Jonsson i ett pressmeddelande.

Växjö kommun gör ingen vinst på försäljningen.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Vi sålde aggregaten för 50 000 kronor. Priset var mer ett symbolvärde. Vi hjälper en annan kommun och det känns bra. Man lider verkligen med dem, säger Dahn Delsmo produktionschef på Växjö kommuns va-avdelning till Smålandsposten.

Läs också Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Försvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende" Hyresvärden försvann – hyresgäster lämnas utan värme och varmvatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.