HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Växjö hjälper Skellefteås hyresgäster

Växjö Växjö kommun säljer två UV-aggregat för ett symbolvärde till Skellefteå kommun för att hjälpa orten att komma tillrätta med sitt dricksvattenproblem.

Eftersom Växjö kommun har bytt vattentäkt till en grundvattentäkt behövs inte UV-anläggningar längre. Så nu monteras UV-aggregaten ner på Sjöuddens vattenverk för att transporteras upp till Skellefteå på torsdag.

Innan de kan monteras i Skellefteå ska även olika förberedelser enligt en checklista göras i vattenverket.

Läs ocksåFörsvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende"

Även Norrvatten hjälper till med UV-anläggningar.

– Vi har fått en fantastisk hjälp från hela ”Vatten-Sverige”. Tack vare det kan vi nu idag presentera ett huvudalternativ med UV-anläggningar från både Växjö kommun och Norrvatten,” säger Skellefteås kommunchef Kristina Sundin Jonsson i ett pressmeddelande.

Växjö kommun gör ingen vinst på försäljningen.

Läs ocksåHyresvärden försvann – hyresgäster lämnas utan värme och varmvatten

– Vi sålde aggregaten för 50 000 kronor. Priset var mer ett symbolvärde. Vi hjälper en annan kommun och det känns bra. Man lider verkligen med dem, säger Dahn Delsmo produktionschef på Växjö kommuns va-avdelning till Smålandsposten.

Läs också Felaktiga rör orsakade stor vattenskada – kan hända i andra hus i Sverige Utan varmvatten i sju veckor – så har Roger och sambon klarat sig Hyresgäst måste hämta vatten en mil bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.