Annons

Vi bor helst granne med Stefan Löfven

Nyheter Om Sveriges hyresgäster får välja vill de ha Stefan Löfven som granne. Själv är partiledaren inte förvånad – att ta hand om sina grannar är ju vad socialdemokrati går ut på.

Drygt var tredje svensk hyresgäst vill ha Socialdemokraternas frontfigur som granne, om de måste välja mellan riksdagspartiernas ledare. Det visar en undersökning som opinionsinstitutet Skop utfört på Hem & Hyras begäran.

Allra mest populär är Stefan Löfven hos personer över 44 år och bland låg- och medelinkomsttagare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bara i två skikt får han smäll på fingrarna av en annan partiledare. I åldersklassen 29 år eller yngre är Moderatledaren Fredrik Reinfeldt snäppet mer populär och i spannet 30-44 år väljer något fler i stället att ha miljöpartisten Gustav Fridolin i dörren bredvid.

Stefan Löfven, varför vill man ha dig som granne?

Annons
Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

– Att ta hand om sina grannar är ju precis det som socialdemokratin går ut på. Alla ska arbeta och göra rätt för sig, ingen ska skolka från gårdsstädningen, men du ska också känna att vi alla finns där för dig när du behöver det. För den dagen kommer för alla. Vi kallar det solidaritet, men man kan också kalla det för god grannsämja.

Varför är du särskilt populär bland låg- och medelinkomsttagare?

Läs ocksåInger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj"Inger Persson Bergvall och Ivar Södergren

– Kanske är det de som oroar sig mest för arbetslösheten och kriserna i skolan och välfärden. Men så borde det inte vara. Oavsett vad du har i lön så tjänar du på ett samhälle som håller ihop, och samarbetar för att lösa samhällsproblemen.

Annons

Hur vill du förändra dagens bostadssituation?

– Det råder en akut bostadsbrist i Sverige. Därför är det dags att samhället ger sig ned från läktaren, och börjar bygga igen. Vi vill ge stöd åt kommuner som bygger nya hyresrätter. Vi tänker införa en byggbonus för byggande av studentlägenheter och lägenheter för unga, och göra SBAB till en finansieringsmotor för byggandet av bland annat hyresrätter och bostäder för äldre. Sen behöver vi förenkla byggprocesserna rejält, så att stora planer kan bli riktiga hem betydligt snabbare. Dessa bostadsreformer måste göras omgående för att skapa jobb och för att människor ska kunna flytta dit jobben finns – men också för att alla unga ska kunna flytta hemifrån och börja sina vuxna liv.

Läs också Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.