Annons

”Vi kan bara beklaga”

Trosa ​- Vårt syfte har bara varit att brandsäkra huset och få det gjort så snabbt som möjligt. Att det blir störningar under tiden kan vi bara beklaga, säger Lennart Ekerbring, vd för Trobo.

​Brandsäkring och en översyn av elen i huset på Ekensbergsvägen är det som har prioriterats av Trobo efter branden förra året.

Annons
– Vi upplevde att hyresgästerna var oroliga efter branden. I samband med det första informationsmötet lade vi också fram ett förslag om en totalrenovering av lägenheterna, men det fick ett mycket ljumt mottagande så det projektet lade vi ned, säger Lennart Ekerbring.
Att hyresgästerna inte har evakuerats under renoveringstiden förklarar Trobo med brist på utrymme.
– Vi har helt enkelt inte tillräckligt många lediga lägenheter i den storleken. Det har ingen annan hyresvärd i Trosa heller, konstaterar Lennart Ekerbring.
De störningar och det obehag som hyresgästerna på Ekensbergsvägen upplever anser Lennart Ekerbring är beklagliga men normala. Trasiga tak och sprickor i väggen beskriver han som olycksfall och vanliga försäkringsärenden.
– Det går inte att bygga om utan att det blir störningar. Det vi kan göra är att kompensera i efterhand för obehagen och det kommer vi att göra. Det är ju inte så att Trobo har något ont uppsåt, tvärtom. Vi vill bara att brandsäkringen ska genomföras så fort som möjligt, säger Lennart Ekerbring.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen" Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.