HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill höja hyran för 550 hushåll på Tjörn

Tjörn Tjörns Bostads AB yrkar nu på en hyreshöjning med 3,6 procent från och med årsskiftet. Höjningen berör omkring 550 hushåll på ön.

Det allmännyttiga bostadsbolaget på Tjörn hänvisar bland annat till höjda driftskostnader och ökade kostnader för TV. Yrkandet på 3,6 procent är det sjätte högsta hittills i Västra Götaland. För en hyresgäst som i dag har en hyra på 5 000 kronor skulle höjningen innebära 180 kronor mer i månaden.

Hyresgästföreningens förhandlare har motsatt sig kravet. Bolaget har god ekonomi, räntan är låg och inflationen nästa år beräknas bli runt en procent, påpekar man. Dessutom, menar Hyresgästföreningen, har många hyresgäster en tuffare ekonomisk sits och Västsverige har drabbats av flera varsel på senare tid. Därför anser man att kravet inte är rimligt.

Annons
Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Vill du se övriga krav på hyreshöjningar i Västra Götaland kan du läsa mer här.

Annons
Läs också Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.