HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill inte sköta tvångsförvaltat hus mer

Sölvesborg I nio månader har fastigheten på Pers väg i Ysane varit tvångsförvaltad. Men nu vill Sölvedals förvaltning bli entledigade från förvaltningsuppdraget.

– När Hyresgästföreningen ringde oss var vi lite snälla och sa ja. Vi jobbar egentligen inte med förvaltningsuppdrag åt andra, men det var problem att hitta förvaltare, säger Björn Bengtsson på Sölvedals förvaltning.

Han har tidigare sagt till Hem & Hyra att uppdraget krävt mycket mer än vad han kunnat drömma om. Det är trots allt bara tre lägenheter det rör sig om, men det har trots det blivit övermäktigt

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

– Det är mycket eftersatt underhåll. Jag får in hyra och det får jag använda för att lösa de mest akuta problemen. Det går inte att rusta upp på ett riktigt sätt – det har varit brandkårsutryckningar hela tiden.

Han nämner läckage i ett expansionskärl, trasig varmvattenberedare, ett element i torkrummet som var farligt, trasig tvättmaskin, vitvaror som behövde bytas och åtminstone sex sönderslagna fönsterrutor. Men Sölvedals förvaltning har också haft problem i kontakterna med hyresgästerna.

Annons

– Det är inte bara huset som är problemet, om jag uttrycker mig så, säger Björn Bengtsson.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

I ett fall fick de inte in någon hyra på ett halvår och det har varit svårt att komma i kontakt med den hyresgästen.

– Jag vill se över elsäkerheten i lägenheterna, men vi har fortfarande inte kunnat gå in i mer än en lägenhet.

Annons

Nu räcker det, helt enkelt, Sölvedals förvaltning vill lämna över till ”någon som har inriktningen att sköta andras hus”. Då faller det på Hyresgästföreningen att hitta en ny förvaltare eftersom fastigheten är tvångsförvaltad till och med juni 2015.

Läs ocksåStal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus
Läs också Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.