Annons

Satsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby

Sundsvall Hyresvärden Kraften Invest har stora planer för utemiljön på Toppstigen i Nolby. I projektet för 25 miljoner ingår bland annat en multiarena, grillplatser och sagostigar.

Läs även: Lyckad satsning gör Nolby tryggare igen

Husen på Toppstigen, Trastvägen och Nya vägen köptes av Kraften Invest 2015.
Det var då ett skamfilat kvarter i stort behov av en upprustning.
Bostadsbolagets ägare Anders Granström har lagt ner 40 miljoner sedan dess för att fila bort det dåliga ryktet och få fastigheterna på fötter igen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag ser en fantastisk potential i det här området. Hittills har vi bara stoppat in pengar, men det är ju inte en ideell verksamhet såklart. Fastigheterna ökar ju i värde också, säger han.

 

Annons
I mitten av gården skapas en uteplats med grill. En boulebana med sittplatser anläggs. Bakom bostadshusen finns naturmark som röjs och en trollstig anläggs. Längst med trollstigen finns sittplatser, picknick -platser och hinderbanor för både barn och vuxna. Möjlighet att anlägga ett utegym
finns också, enligt beskrivningen.

 

Som en del av den satsningen vill Anders Granström nu slå på stort även gällande utemiljön.
Projektet (se filerna längst ner på sidan) handlar bland annat om att bygga en multiarena, sätta upp grillar, anlägga odlingar, göra iordning en ”trollstig” för barnen och en boulebana för de vuxna.
– Det handlar ju mer om ett samhällsprojekt än om bara fastigheter, säger Anders Granström.

Han hoppas på ett lyft för hela området Nolby.
Hela kalaset är beräknat att kosta cirka 25 miljoner.
– Vi har fått beviljat ett bidrag på 10,5 miljoner av länsstyrelsen. Men för att det här ska gå att genomföra måste vi lägga en liten del på hyresgästerna. Vi vill därför höja hyrorna med 120 kronor i månaden. Det skulle täcka 4-5 miljoner. Resten får vi skjuta till.

Anders Granström hänvisar till en enkät som gjorts bland de boende och enligt honom har majoriteten godkänt höjningen.

Annons
Läs ocksåBeryktade Toppstigen sålt - igen

Men förhandlingen med Hyresgästföreningen kvarstår.
– Vi har haft en bra dialog tidigare, men jag vet faktiskt inte hur det blir nu. Allt kan gå i stöpet om vi inte kommer överens.

Innan det sker vill Granström att saken prövas i hyresnämnden om förhandlingarna skulle köra fast.
– Det är inte kul att behöva avgöra saker inför domstol. Men det gäller folks trivsel och en långsiktighet. Projektet har ett stort mervärde för alla.

Läs också Besvikna investerare besöker Toppstigen HSB köper Toppstigen Häktad för mordbrand på Toppstigen Ny förvaltare till Toppstigens skandalhus Ny ägare till Toppstigen på gång Toppstigen försatt i konkurs - hot om avstängningar stoppat Toppstigen kan bli tvångsförvaltat Toppstigen under tvångsförvaltning Toppstigens ägare vill försätta bolaget i konkurs Värmen kan stängas av på Toppstigen Ägare till skandalhusen Toppstigen känner ingen skuld HSB Mitt köper 1000 hyresrätter
Dokument & filer Vision Nolby 5_302_5_326 Vision Nolby 34_2[2]

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.