HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill stoppa diskriminering på bostadsmarknaden

Malmö Personer med utländskt klingande namn riskerar idag att diskrimineras på bostadsmarknaden. Ett nytt projekt ska sätta stopp för det.

Det är den ideella organisationen Malmö mot diskriminering som beviljats en halv miljon kronor för att bland annat granska hur diskrimineringen ser ut idag. Man kommer att starta fältkontor, arrangera utbildningar och även göra egna test-studier. Med på ett hörn finns Hyresgästföreningen. 

– Det är viktigt både för våra medlemmar och för bostadsmarknaden att vi är med. Vi vet att det pågår diskriminering på bostadsmarknaden och det är viktigt att öka kunskapen om det, säger Anneli Philipson, bostadspolitiskt ansvarig på Hyresgästföreningen i Malmö

Annons
Läs ocksåKfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till FröslundaKvinna som står lutad med armarna över en disk. Under henne syns bakverk.

Hyresgästföreningens jurister ska bland annat delta vid utbildningsinsatser och seminarier som kommer att arrangeras under året. 

– Vi kan lära av varandra. Bland annat hur man driver ärenden med olika lagstiftningar. Boendet är en otrolig viktig fråga för oss alla och det är väldigt viktigt att det inte förekommer diskriminering, säger Anneli Philipson. 

Annons

Läs ocksåDO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskrimineringFotomontage. Bild på hus i Fröslunda centrum. Infällt i bilden en hand som håller i nycklar, en annan hand som håller i ett kreditkort.
Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Hon tar sig inte in i förrådet - anmäler värd för diskriminering Rökare känner sig diskriminerade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.