Annons

Vindsplaner i Växjö

Växjö Växjös kommunledning nappar på ett förslag om att uppmana fastighetsägare att göra om vindsvåningar till mindre lägenheter.

Det är Tony Lundstedt (S) som kommit med förslaget som ska ge fler lägenheter i Växjö. 

– Alla sätt på vilka man kan skapa fler bostäder i vår expansiva kommun är av intresse, varje ny lägenhet är viktig, säger Per Schöldberg (C), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att bygga om vindsvåningar till lägenheter kan dock vara svårt eftersom det ofta finns krav på tillgänglighet i form av hiss och även parkeringsmöjligheter. För att komma runt det har Tony Lundstedt lämnat en skrivelse till byggnadsnämnden där han ber om undantag från hisskrav och parkeringsnorm och bevilja bygglov för mindre vindslägenheter.

Kommunledningen föreslår till kommunstyrelsens arbetsutskott att kommunen ska bjuda in fastighetsägarna till ett möte, under förutsättning att byggnadsnämnden säger ja till undantagen.

Annons
Läs också Här söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hem 70-plussare får förtur till lägenheter i Hunnebostrand Hyresgäst fick rätt mot värd som ville bygga om gatukök Polisens nya vapen mot droghandel: drönare bevakar bostadsområden Hyresgäster vann mot värden – får sänkt hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.