Annons

Vistades illegalt i Sverige – bodde på balkong

Södertälje Sängar i hela lägenheten – en person bodde på den inglasade balkongen. När polisen kontrollerade en tvårummare i Södertälje upptäcktes åtta personer som vistades i Sverige illegalt. Nu tvingas hyresgästen som hyrde ut olovligt i andra hand att flytta.
Foto: Kenneth Samuelsson
I tvåan som hyrdes ut olovligt i andrahand bodde åtta personer. En bodde på den inglasade balkongen.

Det var i början av juni som polisen i Södertälje kontrollerade en lägenhet och upptäckte åtta personer som vistades i Sverige illegalt. I tvårummaren fanns sängar i både sovrum, vardagsrum och på den inglasade balkongen.

Men av hyresgästen som stod på kontraktet fanns inte ett spår.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ett mejl från polisen, som gick till hyresvärden Rikshem, står det att samtliga åtta personer bodde i lägenheten. Dock fanns inga tecken på att hyresgästen bodde på adressen. ”Det är uppenbart att lägenheten hyrs ut i andrahand” skriver polisen i mejlet.

Annons

Följden blev att hyresvärden Rikshem sade upp hyresgästen och krävde att denne skulle flytta senast 30 september. Hyresgästens motdrag blev att bestrida beslutet och vägra flytta. Det slutade med att bostadsbolaget gick till hyresnämnden för att säga upp hyresgästen.

I handlingarna som skickats in till hyresnämnden så finns kopior på flera annonser som visar att hyresgästen har fortsatt att annonsera ut lägenheten för uthyrning även efter uppsägningen.

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

Hyresgästen har hyrt tvårummaren sedan februari 2017 för åtta tusen i månaden. Men när lägenheten hyrdes ut i andra hand krävdes en hyra på 12 000 kronor i månaden utöver en deposition på 6 000 kronor.

Annons

I början av november skulle ärendet upp i hyresnämnden. Kort innan så meddelade hyresvärden att ärendet återkallas, hyresgästen har flyttat självmant.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.