HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vistades illegalt i Sverige – bodde på balkong

Södertälje Sängar i hela lägenheten – en person bodde på den inglasade balkongen. När polisen kontrollerade en tvårummare i Södertälje upptäcktes åtta personer som vistades i Sverige illegalt. Nu tvingas hyresgästen som hyrde ut olovligt i andra hand att flytta.
Foto: Kenneth Samuelsson
I tvåan som hyrdes ut olovligt i andrahand bodde åtta personer. En bodde på den inglasade balkongen.

Det var i början av juni som polisen i Södertälje kontrollerade en lägenhet och upptäckte åtta personer som vistades i Sverige illegalt. I tvårummaren fanns sängar i både sovrum, vardagsrum och på den inglasade balkongen.

Men av hyresgästen som stod på kontraktet fanns inte ett spår.

Läs ocksåHyresgäster insnöade i norra Sverige

I ett mejl från polisen, som gick till hyresvärden Rikshem, står det att samtliga åtta personer bodde i lägenheten. Dock fanns inga tecken på att hyresgästen bodde på adressen. ”Det är uppenbart att lägenheten hyrs ut i andrahand” skriver polisen i mejlet.

Följden blev att hyresvärden Rikshem sade upp hyresgästen och krävde att denne skulle flytta senast 30 september. Hyresgästens motdrag blev att bestrida beslutet och vägra flytta. Det slutade med att bostadsbolaget gick till hyresnämnden för att säga upp hyresgästen.

I handlingarna som skickats in till hyresnämnden så finns kopior på flera annonser som visar att hyresgästen har fortsatt att annonsera ut lägenheten för uthyrning även efter uppsägningen.

Läs ocksåNya lagar testade i hovrätten – Airbnb-uthyrare sägs upp

Hyresgästen har hyrt tvårummaren sedan februari 2017 för åtta tusen i månaden. Men när lägenheten hyrdes ut i andra hand krävdes en hyra på 12 000 kronor i månaden utöver en deposition på 6 000 kronor.

I början av november skulle ärendet upp i hyresnämnden. Kort innan så meddelade hyresvärden att ärendet återkallas, hyresgästen har flyttat självmant.

Läs också Hyresgästerna i Uppsala län bland de nöjdaste i landet Rikshem lyssnade inte på protesterna mot "renovräkningarna" Få kommuner använder succémodell för hemlösa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.