HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vräks efter störningar och misskötsel

Götene Högljudda vänner störde grannarna och vintillverkning orsakade skador på lägenheten. Nu har hyresnämnden beslutat att en man i Götene måste flytta.

Mannen har bott i en av Götenebostäders lägenheter i tio år. Från start har värden haft anledning att klaga till och från. De senaste åren har störningarna blivit allvarligare. Grannar har klagat ett flertal gånger efter att gap och skrik och hög musik hörts från bostaden.

Vintern 2011 behövde polisen hjälp att komma in i lägenheten. Arbetsgivaren hade då hört av sig eftersom mannen inte dykt upp på jobbet på flera dagar.
En fastighetsskötare öppnade och fann hyresgästen berusad och lägenheten i ett bedrövligt skick. I badrummet var det svart av mögel efter att varmvattenkranen hade lämnats på i syfte att tillverka vin. Det var disk och sopor överallt, parkettgolvet var förstört.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Hyresgästen fick både muntlig och skriftlig tillsägelse.
När fastighetsskötaren följde upp läget ett par veckor senare var det uppröjt så pass att det inte längre stod sopor framme.
Skadorna på bland annat parkettgolv och golv och väggar i badrummet var dock så allvarliga att värden bedömer att lägenheten kommer att behöva helrenovering.

Götenebostäder sa upp hyreskontraktet i februari i år. Frågan hamnade hos hyresnämnden.
I ett brev till nämnden förklarade hyresgästen att han inte ens äger en stereo. De höga rösterna kom från bekanta som grälade hos honom, vilket hyresgästen inte tänkte acceptera i fortsättningen. Tv:n skulle han ha på låg volym.
Hyresgästen förstod inte varför någon ville att han skulle vräkas.

När hyresnämnden tog upp frågan dök mannen inte upp. Det innebär inget hinder för nämnden att fatta beslut.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Enligt nämnden är störningarna och vanvården så allvarliga att det inte är rimligt att förlänga hyresavtalet. Att det är andra som fört liv spelar ingen roll, hyresgästen har ansvar för de upprepade störningar som kommer från hans lägenhet.
Det har inte framkommit några omständigheter som inger hopp om att förhållandena kommer att förbättras, skriver nämnden.

Hyresgästen har till 9 juli att överklaga beslutet, sedan måste han flytta.

Läs också Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.