Annons

Vräks efter störningar och misskötsel

Götene Högljudda vänner störde grannarna och vintillverkning orsakade skador på lägenheten. Nu har hyresnämnden beslutat att en man i Götene måste flytta.

Mannen har bott i en av Götenebostäders lägenheter i tio år. Från start har värden haft anledning att klaga till och från. De senaste åren har störningarna blivit allvarligare. Grannar har klagat ett flertal gånger efter att gap och skrik och hög musik hörts från bostaden.

Vintern 2011 behövde polisen hjälp att komma in i lägenheten. Arbetsgivaren hade då hört av sig eftersom mannen inte dykt upp på jobbet på flera dagar.
En fastighetsskötare öppnade och fann hyresgästen berusad och lägenheten i ett bedrövligt skick. I badrummet var det svart av mögel efter att varmvattenkranen hade lämnats på i syfte att tillverka vin. Det var disk och sopor överallt, parkettgolvet var förstört.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen fick både muntlig och skriftlig tillsägelse.
När fastighetsskötaren följde upp läget ett par veckor senare var det uppröjt så pass att det inte längre stod sopor framme.
Skadorna på bland annat parkettgolv och golv och väggar i badrummet var dock så allvarliga att värden bedömer att lägenheten kommer att behöva helrenovering.

Annons

Götenebostäder sa upp hyreskontraktet i februari i år. Frågan hamnade hos hyresnämnden.
I ett brev till nämnden förklarade hyresgästen att han inte ens äger en stereo. De höga rösterna kom från bekanta som grälade hos honom, vilket hyresgästen inte tänkte acceptera i fortsättningen. Tv:n skulle han ha på låg volym.
Hyresgästen förstod inte varför någon ville att han skulle vräkas.

När hyresnämnden tog upp frågan dök mannen inte upp. Det innebär inget hinder för nämnden att fatta beslut.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Enligt nämnden är störningarna och vanvården så allvarliga att det inte är rimligt att förlänga hyresavtalet. Att det är andra som fört liv spelar ingen roll, hyresgästen har ansvar för de upprepade störningar som kommer från hans lägenhet.
Det har inte framkommit några omständigheter som inger hopp om att förhållandena kommer att förbättras, skriver nämnden.

Annons

Hyresgästen har till 9 juli att överklaga beslutet, sedan måste han flytta.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.