Annons

Wenngarn AB till hyresnämnden igen

Sigtuna Förfallet fortsätter ute i Venngarn norr om Sigtuna. Nu går Hyresgästföreningen in med en ny ansökan om särskild förvaltning av fastigheten. – Enligt hyresgästerna där ute är situationen värre än någonsin, säger Lotta Åhlén, jurist på Hyresgästföreningen.

Det är drygt ett år sen Hyresgästföreningen fick avslag på ansökan om tvångsförvaltning av Wenngarn AB:s fastighet i Venngarn norr om Sigtuna. Då bedömde Hyresnämnden att Wenngarn AB med ägaren Randolf Shünzel i spetsen hade en handlingsplan för området och förvaltaren Storstadens fastighets AB var anlitad för att sköta underhållet av den slitna fastigheten.

Men förvaltningsbolaget har inte kunnat åtgärda problemen, fått ha kontakt med hyresgästerna eller känner sig säkra på att få betalt för sina löpande kostnader av Wenngarn. Därför beslutade Storstadens fastighets AB att gå till tingsrätten där man nyligen fick rätt. Attunda tingsrätt utdömde kvarstad (en säkerhet för Storstadens fastighets AB) på 320 000 kronor av Wenngarns egendom.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Eftersom det fanns en handlingsplan och en förvaltare fick fastighetsägaren en chans till. Annars hade det blivit någon form av särskild förvaltning redan förra året. Men ingen förbättring har ju skett, snarare tvärtom, menar Lotta Åhlén.

Annons

I den ansökan som har lämnats till hyresnämnden hänvisas det till en rad vittnen som ännu inte har velat träda fram med namn. Förhoppningen är att de ska kunna höras anonymt.
– De vågar ju inte träda fram annars, de såg vad som hände med hyresgästerna förra vändan, säger Lotta Åhlén och hänvisar till de hyresgäster som efter sina vittnesmål blev trakasserade och uppsagda från sina hyreskontrakt.

När och om Hyresnämnden åter tar upp ärendet återstår att se. Men Lotta Åhlén är hoppfull.
– Vi ser att vi har goda chanser att vinna den här gången, han har fått sin chans nu.

Annons
Läs ocksåBarnfamiljer vräks när husen ska bli bostadsrätter
Läs också Slottsägare tvingas installera telefonuttag Ingen tvångsförvaltning i Venngarn Nya uppgifter om Venngarns förvaltning Framtiden får vänta i Venngarn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.