Annons

Nya uppgifter om Venngarns förvaltning

Sigtuna På fredag väntas hyresnämndens dom om eventuell tvångsförvaltning av fastigheterna i Venngarn. Fastighetsägarna lämnade förra veckan in kompletterande uppgifter om bland annat det nya förvaltningsbolaget. Uppgifter som Hyresgästföreningen är kritiska till.

Vid Hyresnämndens sammanträde i slutet på januari meddelade Wenngarn AB:s jurister att Storstaden Fastighets AB skulle gå in och sköta den framtida förvaltningen av fastigheterna. Ett förvaltningsbolag som Hyresgästföreningen inte har någon större tilltro till.

I styrelsen för förvaltningsbolaget skulle två jurister ingå men på grund av arbetsbelastning har de nu valt att inte sitta i bolagsstyrelsen. Istället ska de fungera som externa ”bolagsjurister” och nya personer ska nu ingå i styrelsen. Hyresgästföreningens jurist Susann Myrberg är kritisk till de sena uppgifterna.
 – Eftersom så pass viktiga uppgifter ändrats efter sammanträdet, kan de nya uppgifterna inte heller förtjäna någon tilltro. Hade vi vetat mer om vilka som skulle sitta i styrelsen hade det känts mer seriöst, säger Susann Myrberg.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Den person som Storstadens Fastighets AB har utsett att leda förvaltning och drift av fastigheten kan också vara kontroversiell. Det finns bara en person registrerad under det namnet och han har inte arbetat med fastighetsförvaltning under de senaste åren. Han är dessutom åtalad för olaga hot och tidigare dömd för misshandel, bokföringsbrott, skadegörelse samt hot mot tjänsteman.
– I fall det är samma person som de har uppgett är han inte lämplig att leda förvaltning och drift av Venngarn, säger Susann Myrberg.

Annons
Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.