Annons

Willhem höjer i Göteborg

Göteborg Drygt 2 100 hushåll som bor hos det privata bostadsbolaget Willhem i Biskopsgården på Hisingen får två procents högre hyra från och med mars.

Det var i april förra året som Willhem AB senast höjde hyran i Göteborg.

Inför årets hyresförhandlingar yrkade bostadsbolaget på att få höja hyran med 3,75 procent, bland annat eftersom man byggt ut sin serviceorganisation så att det blivit lättare för hyresgästerna att nå sin värd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter förhandling med Hyresgästföreningen står det nu klart att hyran för drygt 2 100 hyresgäster i bolagets lägenheter i södra Biskopsgården höjs från och med mars, dock inte med fullt så mycket som Willhem begärt.

Annons

I stället blir höjningen i genomsnitt 1,99 procent, vilket motsvarar ungefär en hundralapp mer för en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden. Beroende på var man bor blir påslaget på hyresavin 1,74–2,24 procent.

Willhem var en av de hyresvärdar som nyligen tilldelades priset Kundkristallen, då 60 privata och kommunala fastighetsägare gjorde upp om bästa service och kvalitet utifrån hyresgästernas egna åsikter. Willhem fick utmärkelsen i klassen Största servicelyft.

Annons
Läs ocksåStorkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Willhem ägs av Första AP-fonden, en av fem buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet.

Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Lungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.