Hyrorna klara för ÖSBO

Nu är även höjningen av Östersundsbostäders hyror satta för 2012. Det blir en ökning med 2,19 procent.
1 mars 2012 kl 14:00 Text: Sandra Charina Lundin

Förhandlingarna mellan Östersundsbostäder och Hyresgästföreningen är nu avklarade. Hyreshöjningen för de flesta lägenheterna hamnade på 2,19 procent. Vilket innebär en ökning på ungefär 87 kronor om du har en hyra på 4000 kronor i månaden. För lägenheter med kallhyra ligger ökningen på 1,42 procent.

Ökade kostnader av fastigheterna som dyr fjärrvärme och behovet av underhåll ligger till grund för ökningarna. Hyrorna börjar gälla från den första april till och med den 31 december i år.

- Vår ambition är att även fortsättningsvis hålla en jämn utveckling av hyrorna och att fortsätta driva Östersundsbostäder på ett ansvarsfullt sätt, både gentemot våra ägare och framför allt våra hyresgäster, säger styrelseordförande Tord Andnor i ett pressmeddelande.


Sandra Charina Lundin
Lokalredaktör
070-642 47 86
060-19 07 25
Publicerad: 1 mars 2012 kl 14:00 Uppdaterad: 1 mars 2012 kl 14:16
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.