HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

126 lägenheter ombildas i Nynäshamn

Nynäshamn Hyresgästerna på Svedviksvägen i Nynäshamn sade i tisdags ja till att ombilda fastigheten Diskusen 1 till bostadsrättsförening.

Det innebär att Nynäshamnsbostäder säljer de 126 lägenheterna för 103 miljoner kronor. Priset motsvarar drygt 9 500 kronor per kvadratmeter.

73 procent av de röstberättigade sade ja till ombildningen. För dem innebär omvandlingen att månadskostnaden sänks något. För de som kvarstår som hyresgäster sker ingen förändring av hyresnivån mot tidigare.

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

Försäljningen innebär också att Nynäshamnsbostäder får större möjlighet att genomföra det planerade nybygget av 165 nya hyreslägenheter.

– Nu kan vi finansiera större delen av projektet med egna medel. Så om alla kalkyler håller så kan vi bygga, säger bolagets vd Chris Österlund.

Läs också Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.