Annons

150 nya lägenheter på Dragonfältet

Umeå Bristen på hyresrätter är stor i Umeå. 150 nya lägenheter på Dragonfältet tas därför emot med öppna armar.

Att bygga vid Ridvägen på Dragonfältet i Umeå har legat högt på önskelistan. Inte minst för att det knyter ihop området. Nu är detaljplanen klar:

– En bra plan som skapar förutsättningar för många nya bostäder i ett centralt läge. Området är ganska splittrat idag och ett mål med den nya planen är att läka samman stadsmiljön och förtäta och bygga blandstad, helt enligt översiktsplanens intentioner, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Två kvarter med lägenheter planeras längs Ridvägens västra sida intill stallbyggnaderna. Husen i detaljplanen är fem våningar höga lamellhus som sträcker sig längs hela kvarteret. Mindre flerfamiljshus, i fyra våningar, får uppföras tvärställda mot lamellhusen. Förhoppningen är att det ska kunna bli cirka 150 lägenheter och då hyresrätter.

Annons
Läs också Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Uppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Hyresförhandlingarna i Umeå har strandat Hyreschock hos Rikshem i Umeå efter planerade renoveringar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.