Annons

20 värdar gav kalla handen – nu ställer tre andra värdar upp

Hässleholm Efter att Hem & Hyra uppmärksammat värdarnas ovilja att ge lägenheter åt våldsutsatta kvinnor ställer nu tre andra privata värdar upp.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Frida Kvinnojours kamp att hitta lägenheter till våldsutsatta kvinnor. I oktober bjöd de in 19 privata fastighetsägare och det kommunala bostadsbolaget Hässleholmsbyggen till ett möte för att berätta om sin verksamhet. Och för att ragga lägenheter åt våldsutsatta kvinnor. Men ingen kom. Efter att frågan nu lyfts av bland annat Norra Skåne, Radio Kristianstad samt Sydnytt har tre andra värdar hört av sig till Frida Kvinnojour. Men ingen av dem kommer från Hässleholm.

− Det är tre privata värdar från Tollarp, Eslöv och Teckomatorp. När de får in en ledig lägenhet kommer de att kontakta oss, säger Lotta Otterdahl, ordförande vid Frida Kvinnojour.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

− Det är precis så här vi vill ha det att vi får någon form av förtur. Det känns helt underbart men jag undrar så klart var är fastighetsägarna i Hässleholm?

Läs även ”Ingen kom när kvinnojour bjöd in 20 värdar”.

Annons
Läs också Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Lungsjuka Anneli, 63, instängd hemma i tre år – värden stoppade hjälpen Militärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.