HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

200 nya hyresrätter på Ekerö

Ekerö Ekerö Bostäder klarade sig undan försäljning och ska nu bygga 200 nya lägenheter de kommande fem åren. Samtidigt lämnar vd:n Ingemar Garneland sitt uppdrag.

Efter folkomröstningen i våras och flera år av debatter beslöt sig kommunfullmäktige för att Ekerö Bostäder förblir ett kommunalt bostadsbolag. I och med det beslutet har bolaget nu bestämt sig för att utveckla sin roll i kommunen genom att köpa mark och bygga ytterligare hyresrätter.

– Det finns ett stort behov, vårt mål är att bygga upp till 200 lägenheter de kommande fem åren. Vi har påbörjat detaljplanearbetet för 68 hyresrätter på Wrangels väg, säger Ingemar Hertz, ordförande i Ekerö Bostäder.

Annons
Läs ocksåLågt valdeltagande i hyrestäta områden när Helsingborg folkomröstadeValdeltagandet

Ingemar Hertz menar att bolaget nu går in i en ny fas och att det är därför man går skilda vägar med Ingemar Garneland som lämnar efter cirka tio år i bolaget. Under den nya rekryteringsprocessen har Stefan Lundström med tidigare erfarenhet från bland annat Knivsta Bostäder utsetts till tillförordnad vd.

Annons
Läs också Helsingborgs hyresgäster uppmanas rösta om Öresundskraft Hyresgästföreningen: Nej till att sälja Öresundskraft Ekerö Bostäder söker ny vd - igen Ekerö Bostäder höjer mest för dem med el i hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.