Annons

40 procent av hyran ren vinst för Contentus

Malmö ​40 procent av hyran ren vinst för Contentus. Det framgår av rapporten ''Är det en bra affär att äga hyreshus'' som undersöker de privata värdarnas ekonomi i södra Skåne 2006-2007.
Aida Al Outa som hyr av ­Contentus är inte överraskad över den stora vinst värden gör på hennes bekostnad.
 
– Det förvånar mig inte, de gör ju väldigt lite här, säger hon.
 
Hon berättar om en smutsig källare och en tvättstuga där torktumlaren sällan fungerar. Och hur svårt det är att få värden att reparera saker som går sönder i lägenheten.
 
Aida betalar 5 685 kronor i månaden för sin trerummare i bostadsområdet Herrgården på Rosengård. Av det är nästan 40 procent eller 2 274 kronor ren vinst för Contentus.
 
Rapporten ”Är det en bra affär att äga hyreshus” som undersöker de privata värdarnas ekonomi i södra Skåne 2006-2007. Hyresgästföreningen har låtit två fastighetsekonomer granska 15 privata värdar i södra Skåne. Contentus som har fastigheter i Ystad, Malmö och Kristianstad toppar listan överlägset.
 
– Rapporten visar att det går att göra stora vinster trots att det är en reglerad marknad, säger Bo Nilsson, ordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne.
 
Han tycker att fastighetsägarnas i debatten återkommande tal om bristande lönsamhet i branschen och krav på fria hyror är direkt stötande.
Hem & Hyra har sökt Rickard Ohlsson, Contentus vd, som lämnat ett skriftlig svar. Rapporten är inte rättvisande, menar han: ”Contentus har under sin 35-åriga verksamhet ansamlat ett ansenligt eget kapital, och det är kapitalförvaltningen och inte verksamheten som utgör grunden för företagets resultatnivå.”

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Dömd knarkhandlare får bo kvar efter räknemiss En bit­ter se­ger mot hyresvärden Lönsammare än någonsin att hyra ut lägenheter Inga retroaktiva hyreshöjningar på Herrgården Nej till chockhöjning av hyror på Herrgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.