HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

550 nya hyresrätter i Västerås

Västerås Förvandlingen av Öster Mälarstrand från industriområde till sjönära stadsdel fortsätter. Fastighetsbolaget Bonava planerar nu att bygga 550 nya hyreslägenheter i området.

Allmännyttiga bostadsföretaget Mimer i Västerås har i en affär med börsnoterade Bonava sålt ett stort markområde vid Öster Mälarstrand.

Bonava planerar att bygga 550 lägenheter med hyresrätt med byggstart under 2019.

Läs ocksåVäxtvärk i Stenungsund

Företaget, som omsätter 14,5 miljarder kronor och har 2 000 anställda, satsar enligt egen uppgift på att pressa ned hyrorna för dem som ska bo i området.

– Hyresrätter utgör en viktig del att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs. De här lägenheterna kommer att vara yteffektiva och attraktiva säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef för Sverige, på Bonavas hemsida.

Öster Mälarstrand är ett tidigare industriområde som successivt sedan 90-talet håller på att utvecklas till en sjönära stadsdel med bostäder vid Mälaren.

Läs ocksåMimer går ut hårt - kräver 250 kronor mer för en trea
Läs också Hyresregleringarna hindrar stadsutvecklingen Få tackar ja till erbjuden bostad Elever har byggt åt Bostaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.