Annons

550 nya hyresrätter i Västerås

Västerås Förvandlingen av Öster Mälarstrand från industriområde till sjönära stadsdel fortsätter. Fastighetsbolaget Bonava planerar nu att bygga 550 nya hyreslägenheter i området.

Allmännyttiga bostadsföretaget Mimer i Västerås har i en affär med börsnoterade Bonava sålt ett stort markområde vid Öster Mälarstrand.

Bonava planerar att bygga 550 lägenheter med hyresrätt med byggstart under 2019.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Företaget, som omsätter 14,5 miljarder kronor och har 2 000 anställda, satsar enligt egen uppgift på att pressa ned hyrorna för dem som ska bo i området.

Annons

– Hyresrätter utgör en viktig del att förverkliga vår vision att skapa hem och levande områden där människor trivs. De här lägenheterna kommer att vara yteffektiva och attraktiva säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef för Sverige, på Bonavas hemsida.

Öster Mälarstrand är ett tidigare industriområde som successivt sedan 90-talet håller på att utvecklas till en sjönära stadsdel med bostäder vid Mälaren.

Annons
Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”
Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.