HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

77 kronor mer för en trea i Uppvidinge

Uppvidinge Uppvidingehus och Hyresgästföreningen är klara med nästa års hyra. Höjningen landar på i genomsnitt 1,7 procent från 1 januari.

Uppvidingehus har jobbat med effektiviseringar och är även i god fas med sitt underhåll. Således handlar nästa års hyreshöjning på 1,7 procent främst om allmänna kostnadsökningar så som taxebundna avgifter och löner.

För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär höjningen en ökad månadskostnad med ungefär 77 kronor.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

– Det var ett bra klimat i diskussionerna med bolaget och vi var överens om det mesta, säger Lida Zezovska, förhandlare hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

Lars Lindahl, vd för Uppvidingehus, håller med.

– Vi var rätt överens och vi stod ju inte mil från varandra. Det gick bra, tycker jag. Förhandlingarna slutade i en acceptabel höjning. Vi har ju inget självändamål i att höja hyran men vi måste få täckning för kostnaderna, säger han.

Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten

De nya lägenheterna på Eriksgatan samt Torggatan får oförändrad hyra nästa år.

Annons

Uppvidingehus har ungefär 800 lägenheter  fördelade på orterna Alstermo, Lenhovda, Norrhult, Åseda och Älghult.

Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020 Historiskt resultat för Vätterhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.