Annons

900 paraboler satt fel

Kristianstad ​Det senaste året har ABK granskat hyresgästernas paraboler. 900 hushåll har fått flytta eller ta bort sina antenner.

​Det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadbyggen, ABK, satsar på att få bort alla paraboler som inte sitter fast på ett säkert sätt. Bara det senaste året har två paraboler lossnat från fasaden och trillat ner på marken.

─ Det finns många barn som leker i bostadsområdena men som tur är har ingen skadats. Åker en parabol ner i backen fungerar den som rena giljotinen, säger Roland Prommersberger, ansvarig för bosociala frågor på AB Kristianstadbyggen, ABK.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Av de 900 hushåll som har fått tillsägelse att de måste flytta eller ta bort sin antenn har de allra flesta lytt uppmaningen. I de fall där tillsägelsen inte har haft effekt har varningsbrev skickats till hushållen.

Annons

─ Vi har skickat ut drygt 300 varningar. Har inte det haft effekt har vi skickat ytterligare varningar, säger Roland Prommersberger och berättar att de totalt skickar ut fem meddelanden om att parabolerna måste flyttas innan de går vidare med ytterligare åtgärder.

I fem fall har hyresgästerna, trots varningsbrev, valt att inte åtgärda sina paraboler. Dessa fall har skickats vidare till Kronofogden.
─ Som tur är har hyresgästerna flyttat sina antenner innan Kronofogden hunnit rycka ut, säger Roland Prommersberger som berättar att hyresgästerna själva får stå för de 1000 kronor som det kostar om Kronofogden tvingas ta bort antennen.

Annons
Läs ocksåBetalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuldSkattebetalarna i Göteborg har gått miste om en kvarts miljon. Samtidigt har stadens försuttit chansen att hyra ut ettrummaren i fem år, trots skenande bostadsbristen. Andra personer verkar dock ha bott gratis i lägenheten efter att den ursprunglige hyresgästen dog.

Om hyresgästerna väljer att sätta upp parabolen igen efter att Kronofogden har tagit ner den säger ABK upp hyresgästen.
─ Men vi försöker alltid att hitta alternativa lösningar. Saknar lägenheten balkong har vi i vissa fastigheter kunnat lösa det på så sätt att vi har förankrat antennerna på taket istället, säger Roland Prommersberger och påpekar att hyresgäster alltid ska kontakta servicekontoret för att få ett godkännande innan de monterar upp en parabol.

Läs också Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.