Annons

Affärslokaler ska bli nya bostäder

Finspång Butiker och kontor ska byggas om till bostäder. Amastens satsning kan komma att ge 50 nya hyreslägenheter i Finspång centrum.

För ett par år sedan presenterade Amasten sina planer på att bygga om och rusta upp flera av sina affärslokaler i centrum. Satsningen, som gick under namnet Finspång Plaza, kom dock inte igång och många butiker och kontorslokaler har i stället stått tomma.

Nu har fastighetsbolaget ändrat strategi och tänker nu satsa på att göra om en del av ytorna till bostäder, bland annat i kvarteret Kakelugnen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

— Vi vill skapa 50 lägenheter i det som är gamla kontorslokaler och butiker. Det kommer att bli bostäder i alla fastigheter utom centrumhuset. I bottenvåningen kommer vi att ha butiker och det blir lite kontor kvar, men resten vill vi göra om till bostäder, förklarar Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

Enligt Höjvall finns det en stor efterfrågan på bostäder i Finspång, både efter vanliga hyreslägenheter men också bostäder för äldre och anpassade företagsbostäder.

Annons

— Vi ser att det är ett jättestort behov av bostäder både från kommunen och näringslivet. Det är många som arbetar i Finspång men som i dag bor i Norrköping, säger Jan-Erik Höjvall.

Läs ocksåSBB:s hyresgäster i Ulricehamn: "Skäms när vi får besök"Hyresgäster i Ulricehamn är missnöjda med utemiljön.

Planen är att skapa ett antal ettor, tvåor och treor och i samband med detta även göra en uppsnyggning av fasaderna. Bolaget vill även utveckla centrumhandeln och försöka etablera en restaurang i någon av lokalerna.

Enligt Amasten handlar det om en investering på cirka 100 miljoner kronor. Men innan arbetet kan påbörjas måste detaljplanen ändras.

Annons

— Vi behöver ett godkännande från kommunen innan vi kan dra igång. Om det inte kommer något överklagande så kanske vi kan påbörja arbetet om ett år, säger Jan-Erik Höjvall.

Läs ocksåAnnelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv"Annelie försöker skydda sina barn mot grannens misär.
Läs också Kristerssons löpsteg väckte Mikaela - nu byggs gymmet om efter flera års kamp Kräver skadestånd: "Värden har ignorerat oss" Hyresgäster får inte köpa radhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.