Annons

Akelius höjer hyran med 0,89%

Huddinge En hyreshöjning med 0,69 - 0,90 procent. Så stor blir höjningen för Akelius 2 100 hyresgäster i Huddinge, Tyresö och Salem.

Akelius höjning ligger i linje med hur mycket andra bostadsbolag i länet har höjt och Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, är hyfsat nöjd.

– Det är en rimlig höjning, jämfört med de stora kommunala bostadsbolagen i Stockholm som har gått till Hyresmarknadskommittén och kräver 2,2 procent, säger Simon Safari.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästerna i Tyresö och Huddinge får en retroaktiv höjning från första januari på respektive 0,9 procent och 0,69 procent. Medan hyresgästerna i Salem får en höjning på 0,89 procent från första april.

Hem  & Hyra har försökt nå Akelius Stockholmschef Eric Hansson. Han skriver dock i ett mejl att avtalen inte är påskrivna ännu och att han vill vänta med kommentarer tills allt är klart.

Annons
Läs också Hyresförhandlingarna med Stockholmsbolagen har strandat Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror Värmdö Bostäder höjer hyran med 1,4 procent Hyrorna höjs i Mölndal Över 10 000 södertäljebor får höjd hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.