HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius höjer hyran med 0,89%

Huddinge En hyreshöjning med 0,69 - 0,90 procent. Så stor blir höjningen för Akelius 2 100 hyresgäster i Huddinge, Tyresö och Salem.

Akelius höjning ligger i linje med hur mycket andra bostadsbolag i länet har höjt och Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm, är hyfsat nöjd.

– Det är en rimlig höjning, jämfört med de stora kommunala bostadsbolagen i Stockholm som har gått till Hyresmarknadskommittén och kräver 2,2 procent, säger Simon Safari.

Läs ocksåHyresförhandlingarna med Stockholmsbolagen har strandat

Hyresgästerna i Tyresö och Huddinge får en retroaktiv höjning från första januari på respektive 0,9 procent och 0,69 procent. Medan hyresgästerna i Salem får en höjning på 0,89 procent från första april.

Hem  & Hyra har försökt nå Akelius Stockholmschef Eric Hansson. Han skriver dock i ett mejl att avtalen inte är påskrivna ännu och att han vill vänta med kommentarer tills allt är klart.

Läs också Höjda hyror hos Holger Blomstrand Höjda hyror hos privatvärdar i Göteborg, Kungälv och Partille Micasa höjer hyran från 1 januari Privatvärdar höjer hyran för 23 000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.