HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna höjs i Mölndal

Mölndal Ungefär 3 500 hyresgäster hos Mölndalsbostäder får högre hyra. Det står klart sedan det kommunala bostadsbolaget nått en uppgörelse med Hyresgästföreningen.
Trapphusskylt Mölndalsbostäder
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Hyreshöjningen gäller från och med maj i år och ligger på 1,1 procent. Det motsvarar 66 kronor mer i månaden för den som tidigare har haft en månadshyra på 6 000 kronor.

Nyproducerade lägenheter är undantagna från uppgörelsen. Det gäller kvarteret Hajen i Mölndals centrum, kvarteret Taltrasten i Kikås samt trygghetsboendet i Bifrost. Kooperativa boenden ingår inte heller.

Läs ocksåSå mycket höjer västsvenska värdar hyran 2018 – hela listan

När förhandlingarna med Hyresgästföreningen inleddes i vintras ville Mölndalsbostäder från början höja hyrorna med 1,95 procent.

Eftersom höjningen gäller retroaktivt kommer hyresgästerna att få betala dubbel höjning på hyresavierna för augusti, september och oktober.

Senast Mölndalsbostäder höjde hyrorna var i april förra året. Då höjdes hyran i genomsnitt med 0,55 procent, samma som året dessförinnan. När förhandlingarna inleddes ville Mölndalsbostäder höja med nästan det tredubbla.

Läs ocksåHyreshöjning hos MölndalsbostäderTrapphusskylt Mölndalsbostäder
Läs också Rökförbuden ökar trots svagt lagstöd Mölndalsbostäder vill höja sina hyror Mölndalsbostäder höjer hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.