HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius lämnar Norrland

Jämtland Fastighetsbolaget Akelius vill bli av med hela sitt Norrlandsbestånd. I veckan kommer knappt 1700 lägenheter få till saluskyltar.

Knappt 1700 lägenheter i Akelius bestånd kommer i veckan att annonseras ut. Fastigheterna finns i Haparanda, Östersund och Umeå.

– När vi gick in i Norrland så var vi ett helsvenskt bolag som bara ägde bostäder i Sverige på ett antal orter. Sedan dess har vi utvecklats och köpt fastigheter i andra länder, som USA, Tyskland, England, Frankrike och Kanada. Nu vill vi satsa på större orter som Stockholm, Göteborg, Malmö, Berlin, Paris, London, New York och Toronto, för att nämna några, säger Lars Lindfors till VK.se.

Läs ocksåFN-rapportör ger Akelius svidande kritik

– För att fortsätta kunna hålla en hög servicenivå och kvalitet måste vi koncentrera oss och låta någon som är bättre lämpad att sköta fastigheterna i Norrland.

Akelius räknar med att det blir lätt att sälja beståndet i Norrland. Inte minst med tanke på att det finns en stor efterfrågan på fastigheter i norra Sverige.

– Vi kommer att gå ut med objekten i början av nästa vecka. Det blir säkerligen inga problem med att få dem sålda, säger Lars Lindfors.

Läs ocksåNu avgörs slaget om Berlins marknadshyror
Läs också Synke i Berlin: Jag fick besked om 167-procentig hyreshöjning Tusentals styckvisa renoveringar chockhöjer hyrorna Roger Akelius Bahamasvilla totalförstörd i orkan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.