HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Åklagare: Inget brott av Gotlandshem

Gotland Gotlandshem polisanmäldes för brott mot aktiebolagslagen. Men Ekobrottsmyndigheten anser inte att det rör sig om något brott och lägger ned ärendet.
Foto: Jenny Knutsson

Det var i förra veckan som två privatpersoner polisanmälde Gotlandshem för brott mot aktiebolagslagen i samband med den pågående fastighetsförsäljningen. I anmälan anklagas bolagets vd och styrelseordförande för att uppsåtligen eller av oaktsamhet undanhållit information och underlag för styrelsen.

”Ska demokratin fungera i en styrelse måste samtliga ha tillgång till information för att kunna bilda sig en uppfattning och fatta beslut, i annat fall är demokratin satt ur spel. Enligt vad vi fått höra är detta inte fallet hos Gotlandshem”, skriver de två privatpersonerna i polisanmälan.

Läs ocksåBarnens spadtag startade Bläckfisken

Anmälarna ville att det skulle göras en oberoende utredning om ”turerna hos Gotlandshem”. Ärendet hamnade hos Ekobrottsmyndigheten som nu fattat beslut att inte inleda någon förundersökning. Enligt åklagaren är en oberoende utredning om informationsbrist inget som ligger på deras bord.

”Min bedömning är att anmälan inte ger anledning till antagande att brott som hör under allmänt åtal har förövats”, skriver åklagaren Jonas Svanfeldt i sitt beslut.

Beskedet att åklagaren lägger ned ärendet kom dock inte som någon överraskning för Gotlandshem.

Läs ocksåMinskad kö till nya Visbybostäder

— Jag hade uppe frågan på styrelsemötet i tisdags och det var inte någon i styrelsen som upplevde någon brist på information eller underlag i den här frågan. Så det fanns inget att ta på, säger Mats Ågren, (S) styrelseordförande i Gotlandshem.

Läs också Värd satsar på avslöja hyresfuskare Här ska det byggas på landet Svårt att få studentbostad i Visby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.