Annons

Alebyggen höjer hyrorna

Ale Nu är de nya hyrorna hos Alebyggen klara. Det blir en höjning med mellan 1,25 och 2,8 procent från den 1 april 2019.

Förhandlingarna mellan Alebyggen och Hyresgästföreningen Västra Sverige är avslutade.

Uppgörelsen leder till en hyreshöjning på 1,25 procent, 2,26 procent eller 2,8 procent, beroende på vilket hus man bor i.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Snitthöjningen är 2,26 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor så innebär det en höjning med 136 kronor i månaden.

Det blir ingen retroaktiv höjning för månaderna januari, februari och mars.

Annons

Uppgörelsen följer den allmänna trenden och hamnar på en högre nivå än de senaste åren.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

2018 höjde Alebyggen hyrorna med i snitt 0,8 procent. I år hade bolaget yrkat på att få höja med 3,2 procent.

Alebyggen och Hyresgästföreningen har också kommit överens om att försöka ta fram ett boinflytandeavtal under året och även ett ombyggnationsavtal, om hur man ska ska hantera hyreshöjningar vid renoveringar.

Annons

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2019 – hela listan

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.