Annons

Alebyggen höjer hyrorna

Ale Nu är de nya hyrorna hos Alebyggen klara. Det blir en höjning med mellan 1,25 och 2,8 procent från den 1 april 2019.

Förhandlingarna mellan Alebyggen och Hyresgästföreningen Västra Sverige är avslutade.

Uppgörelsen leder till en hyreshöjning på 1,25 procent, 2,26 procent eller 2,8 procent, beroende på vilket hus man bor i.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Snitthöjningen är 2,26 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor så innebär det en höjning med 136 kronor i månaden.

Det blir ingen retroaktiv höjning för månaderna januari, februari och mars.

Annons

Uppgörelsen följer den allmänna trenden och hamnar på en högre nivå än de senaste åren.

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

2018 höjde Alebyggen hyrorna med i snitt 0,8 procent. I år hade bolaget yrkat på att få höja med 3,2 procent.

Alebyggen och Hyresgästföreningen har också kommit överens om att försöka ta fram ett boinflytandeavtal under året och även ett ombyggnationsavtal, om hur man ska ska hantera hyreshöjningar vid renoveringar.

Annons

LÄS MER: Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2019 – hela listan

Läs ocksåVärden höjde hyran utan att förhandla - nu får Per och Eva pengar tillbakaEn äldre man och kvinna som står i en lägenhet. I bakgrunden skymtar ett vitrinskåp, en kakelugn, en spegel med förgylld ram och en kristallkrona.
Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.