HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Alingsåshem välkomnar uppgiftsgranskning

Alingsås Alingsåshem kommer att granskas av Datainspektionen för att reda ut om uppgifterna de lagrat om sina hyresgäster är lagliga. En inspektion som välkomnas av vd.

– Vi har själva bett om att få bli granskade. Vi måste hitta ett sätt som är legitimt att hantera våra anteckningar på, säger vd Ing-Marie Odegren.

Enligt Odegren är det störningsanmälningar som är det stora problemet. Om en granne klagar på en annan görs en notering. Frågan är hur dessa anteckningarna ska hanteras.
– Vi vill gärna få någon form av praxis så att vi kan göra rätt. Vi vill inte behöva ha de här anteckningarna i en svart bok vid sidan av, det skulle inte kännas bra.

Läs ocksåStrandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"Alingsåshem och Jesper Lissmark, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Redan efter SVTs granskning gjorde bolaget en egen intern genomgång av materialet som ansetts tveksamt. Ing-Marie Odegren menar att det inte finns något ont uppsåt i uppgifterna som lagrats men medger att de inte alltid haft hyresgästernas medgivande.

Annons

På Alingsåshems hemsida finns nu en blankett att skriva ut och skicka in för den som vill veta vilka uppgifter bolaget har registrerade.
– Hittills är det sju personer som begärt ut sina uppgifter av oss.

Alingsåshem är ett av totalt åtta bolag som kommer att granskas av Datainspektionen i samma ärende, något som Hem & Hyra skrev om tidigare idag.

Annons
Läs ocksåMoa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem"Moa Helleberg i Alingsås kan inte riktigt förstå att hon äntligen har en egen lägenhet.
Läs också Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Moa, 25, har Aspergers – snart hemlös i kommunen med skriande bostadsbrist Oliver, 24, ger upp efter åtta år i Alingsåshems kö - "Lättare att få lägenhet hos en privat värd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.