HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Allians-nej till utförsäljning av Karlsborgsbostäder

Karlsborg Det blir ingen försäljning av Karlsborgsbostäder. Det står nu klart efter att de politiska partierna i alliansen i Karlsborg diskuterat frågan.

Under våren mottog Karlsborgs kommun en förfrågan från en intressent att köpa alla kommunala Karlsborgsbostäders 400 lägenheter. Köparen var hemlig.

Alliansen skriver i ett pressmeddelande att det inte i dagsläget finns en tillräckligt bred politisk enighet om att gå vidare i processen med en eventuell försäljning.

Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Beskedet är framför allt en seger för hyresgästerna och invånarna i Karlsborg anser Hyresgästföreningen.

– Vi har fått ett engagemang bland hyresgästerna och fått fler medlemmar. Och vår nya kommundelegation har gjort ett fantastiskt jobb med opinionsbildning, säger kommuncoach Berit Gustafsson.

Annons

Hem & Hyra har tidigare berättat om planerna på att sälja hela kommunala bolaget. Kommunalrådet Kjell Sjölund (C) uttalade sig med att han såg både för- och nackdelar med att sälja bolaget. Han ville inte berätta vem den eventuella köparen var. Det beklagar han i dag.

Läs ocksåPlaner på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas

– Det går inte att offentligt redovisa vem det är, det är så det fungerar i bolagsvärlden. Det här har dessvärre skapat oro och många rykten, säger Kjell Sjölund.

Och oroliga har framför allt hyresgästerna hos Karlsborgsbostäder varit.

Annons

– Gud vad skönt, nu kan jag sova! Så har många hyresgäster reagerat på beskedet att utförsäljningen stoppats Nu är vi nöjda med att kunna sova gott, säger Hyresgästföreningens förtroendevalde Karl-Eric Karlsson.

Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken
Läs också Varbergs Bostad säljer Evelinas hem Hyreshuset i Glommers räddades: "De som bott här hela sitt liv var oroliga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.