HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Allt svårare hitta lägenhet i Malmö

Malmö ​Kommunala MKB har över 20 000 lägenheter. Den 1 september var bara 46 av dem lediga för uthyrning. Aldrig förr har det varit så svårt att hitta en lägenhet. Det visar en ny rapport från SCB, Statistiska centralbyrån.

​Andelen lediga lägenheter hos MKB har legat lågt de senaste sex åren. Och de två senaste åren har det minskat ytterligare. Från 82 lediga lägenheter 2005 till dagens 46 – detta trots att MKB under samma tid har byggt fler lägenheter.

 
– Det här slår naturligtvis stenhårt mot de som är på väg att flytta hemifrån och de som har en betalningsanmärkning. Det är verkligen inte bra, säger Johan Klintberger, kommunikatör på Hyresgästföreningen i södra Skåne.
 
Enligt Johan Klintberger beror minskningen av lediga lägenheter på en kombination av minskat byggande av hyresrätter och en ökande andel ombildningar till bostadsrätter.
 

Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen” Allt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.