Annons

Allt svårare hitta lägenhet i Malmö

Malmö ​Kommunala MKB har över 20 000 lägenheter. Den 1 september var bara 46 av dem lediga för uthyrning. Aldrig förr har det varit så svårt att hitta en lägenhet. Det visar en ny rapport från SCB, Statistiska centralbyrån.

​Andelen lediga lägenheter hos MKB har legat lågt de senaste sex åren. Och de två senaste åren har det minskat ytterligare. Från 82 lediga lägenheter 2005 till dagens 46 – detta trots att MKB under samma tid har byggt fler lägenheter.

Annons
 
– Det här slår naturligtvis stenhårt mot de som är på väg att flytta hemifrån och de som har en betalningsanmärkning. Det är verkligen inte bra, säger Johan Klintberger, kommunikatör på Hyresgästföreningen i södra Skåne.
 
Enligt Johan Klintberger beror minskningen av lediga lägenheter på en kombination av minskat byggande av hyresrätter och en ökande andel ombildningar till bostadsrätter.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Så bantar domstolen den dyra flyttnotan – skadorna var ”normalt slitage” Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.