Annons

”Allt tar en sådan förskräcklig tid”

Nyheter Ann-Charlotte Rehnström är hyresgäst hos Heimstaden. – Jag betalar drygt 6 000 kronor i månaden för min lägenhet. Då kan man väl i alla fall kräva att saker och ting fungerar som de ska? säger hon.​
Ann-Charlotte Rehnström är hyresgäst hos Heimstaden i Landskrona. För drygt ett år sedan flyttade hon in i trean på Regeringsgatan i centrum.
Efter skyfallen i somras upptäckte hon en stor fuktfläck i sovrumstaket. Vatten droppade ner på sängen och hon vände sig till värden för att få hjälp. När ingenting hände tog hon kontakt med Hyresgästföreningen.
– Nu har Heimstaden varit här och tittat, men fläcken i taket är ju kvar.
Fuktfläcken i taket är inte det enda som Ann-Charlotte Rehnström haft problem med. I  oktober sprang en vattenledning i torkrummet läck. Golvet täcktes av smutsigt vatten som låg kvar i flera veckor.
 
Därutöver går inte dörren till torkrummet att stänga, vilket gör att de boende på Regeringsgatan hänger upp sina kläder på egen risk. Om de mot förmodan vill hänga upp dem, det vill säga. Vid Hem & Hyras besök låg dammtussarna som ett grått täcke över betonggolvet.
– Jag betalar drygt 6 000 kronor i månaden för min lägenhet. Då kan man väl i alla fall kräva att saker och ting fungerar som de ska? säger Ann-Charlotte Rehnström.
Som om inte det räckte var spishandtaget sönder när hon flyttade in och först nu, mer än ett år senare, har Heimstaden ersatt det med ett nytt.
– Allt tar en sådan förskräcklig tid, säger Ann-Charlotte Rehnström, som tycker att hela fastigheten behöver totalrenoveras.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.