Annons

Älvkarleby dyrast, Uppsala billigast

Älvkarleby Älvkarleby har Uppsala läns högsta taxor. Den billigaste kommunen är Uppsala, visar den senaste Nils Holgersson-rapporten.

Priserna för el, värme, avfall och vatten har i snitt höjts med fyra procent det senaste året och skillnaderna mellan kommunerna fortsätter att öka. Billigaste kommunen i Uppsala län är Uppsala medan det är 14 procent dyrare att bo i Älvkarleby. Näst dyraste kommunen är Knivsta, följd av Östhammar.

Priserna är generellt högst i mindre kommuner. En förklaring är att det är dyrare att leverera vissa tjänster i glesbygd än i tättbebyggda kommuner.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Kostnaden varierar med upp till 3 072 kronor per år beroende på vilken kommun i Uppsala län lägenheten ligger i. Det är en skillnad som också blir allt större, säger Roland Jonsson, ordförande för Nils Holgersson-gruppen, i ett pressmeddelande.

Annons
Kommun Månadskostnad i kronor
Uppsala 1778
Enköping 1802
Heby 1857
Håbo 1935
Tierp 1951
Östhammar 1979
Knivsta 1996
Älvkarleby 2034

Fakta: Nils Holgersson

Sedan 1996 har Nils Holgersson-gruppen, med representanter från HSB, Riksbyggen, Hyresgästföreningen, Sabo och Fastighetsägarna, varje år gett ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. 

Läs också Anmälde inte adressändring i tid – får böta 3 500 kronor Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.