Annons

Ändrade regler för Hfab:s bostadskö

Halmstad Om du vill ha kvar din köplats vid Hfab:s bostadskö måste du numera bekräfta din plats en gång om året. 10 000 personer har redan bekräftat att de vill stå kvar.

Det är högt tryck på bostadsmarknaden i Halmstad. Sedan en ny regel infördes vid årsskiftet har redan 10 000 bostadssökanden bekräftat sin köplats hos bostadsbolaget.

Den nya regeln går ut på att de som inte bekräftar sin köplats och uppdaterera sina kontaktuppgifter före den 31 december i år kommer att raderas ur bostadskön och förlora alla sina samlade köpoäng.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Hfab:s Ulf Nilsson, chef för affärsutveckling och kommunikation, är syftet att skapa en aktuell kö där endast de finns med som verkligen vill bo i Halmstad. De vill också kunna ge en bättre service och relevanta nyheter till de som söker lägenhet.

Annons

Hyresgäster som redan har ett hyresavtal med Hfab behöver inte bekräfta sin köplats. När de betalar hyran sker uppdateringen automatiskt.

Annons
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.