HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ändrade regler för Hfab:s bostadskö

Halmstad Om du vill ha kvar din köplats vid Hfab:s bostadskö måste du numera bekräfta din plats en gång om året. 10 000 personer har redan bekräftat att de vill stå kvar.

Det är högt tryck på bostadsmarknaden i Halmstad. Sedan en ny regel infördes vid årsskiftet har redan 10 000 bostadssökanden bekräftat sin köplats hos bostadsbolaget.

Den nya regeln går ut på att de som inte bekräftar sin köplats och uppdaterera sina kontaktuppgifter före den 31 december i år kommer att raderas ur bostadskön och förlora alla sina samlade köpoäng.

Läs ocksåNytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Enligt Hfab:s Ulf Nilsson, chef för affärsutveckling och kommunikation, är syftet att skapa en aktuell kö där endast de finns med som verkligen vill bo i Halmstad. De vill också kunna ge en bättre service och relevanta nyheter till de som söker lägenhet.

Hyresgäster som redan har ett hyresavtal med Hfab behöver inte bekräfta sin köplats. När de betalar hyran sker uppdateringen automatiskt.

Läs också Privatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procent Ombildning till bostadsrätter blir inte av - HFAB säljer 175 lägenheter Hemmajobb på grund av corona – inget skäl för byte till större lägenhet Så mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.