HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Anklagas för fusk – så gav pappans kötid sonen en lägenhet

Malmö Den vuxna sonen hade ingen chans att få lägenhet på egen hand eftersom han saknade tillräcklig med tid i bostadskön. Då grep pappan in och gav sonen snålskjuts förbi kön. Så låter anklagelsen från värden MKB i Malmö - som nu vill riva kontraktet.
Foto: Anders Paulsson

Pappan, en man i 70-årsåldern, äger i en villa i mellanskånsk kommun. Men till skillnad från sin son hade han stått i Boplats Syds kö tillräckligt länge för att kunna få en trerummare i Västra hamnen i Malmö. Sonen var aldrig registrerad på egen hand i kön utan skrevs in som medsökande till pappans lägenhet.

När kontraktet för hyrestrean var påskrivet flyttade sonen in med sin familj. Så har upplägget sett ut, menar MKB, det kommunala bostadsbolaget i Malmö, som gjort en utredning efter att ha fått in flera tips om att fel person flyttat in i lägenheten.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Inflyttning i lägenheten skedde i maj i år men redan kort därpå kom första tipset om att inte rätt person bodde i lägenheten. MKB startade då en utredning där man gjorde flera oannonserade besök i lägenheten. Och även om pappan är folkbokförd där är det enbart sonen som varit på plats när MKB ringt på dörren. MKB menar därför att hyresgästen ”tillskansat sig lägenheten på oriktiga grunder” och har därför sagt upp kontraktet. Fallet ligger nu på hyresnämndens bord för prövning.

MKB arbetar sedan två år systematiskt med att avslöja svartuthyrningar och oriktiga hyresförhållanden. Under de första året avslöjades 144 svartuthyrningar.

Läs också Unik prövning i högsta instans: Ska skattepengar gå till svartuthyrning? Kvinnas lägenhet var knarkcentral : ”Chockad, ledsen och besviken” Utan varmt vatten ingen hyresgäst - hovrätten river kvinnans kontrakt Bodde nio månader i lägenheten – nu stämmer värden rökaren på 141 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.