HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ännu en omröstning i Viby?

Sollentuna Respektera vårt beslut att säga nej till en ombildning! Det kräver ett antal hyresgäster i Viby efter söndagens omröstning. Men Sollentunahems vd Lars Callemo håller dörrarna öppna.

– Det förekom tydligen en del konstigheter vid omröstningen, säger Lars Callemo.

Den första omröstningen gick inte korrekt till, därför gjordes den om. Men vilka konstigheter förekom vid den nya omröstningen i söndags?

Läs ocksåMaktskifte stoppar ombildningar i GöteborgHyresgästföreningen har i flera år protesterat högljutt mot planerna på att ombilda tusentals kommunala hyresrätter till bostadsrätter. Tarja Jokinen i Hjällbo är en av de hyresgäster vars hus varit till salu.

– Det vet jag inte riktigt, men jag har hört i andra hand att det var så.

57 av de 86 röstberättigade hyresgästerna sade ja till ombildning. Det hade krävts en röst till. Kan en tredje omröstning nu bli aktuell?

– Det avgör bostadsrättsföreningen. Men teoretiskt kan man hålla hur många omröstningar som helst.

Läs ocksåSå påverkas du som hyresgäst av budgeten i GöteborgÖkad byggtakt och bättre skydd för renovräkning ingår i Göteborgs nya budget, utformad av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Ända till dess att de boende ”röstar rätt”?

– Nja, det finns ju en tidsram från vår sida …

När går tiden för ombildning ut för bostadsrättsföreningen i Viby?

Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.

– Det var väl tänkt att de skulle ta över fastigheten från den 1 november. Men bostadsrättsföreningens styrelse kan ju begära att tiden förlängs. Sedan har vi på Sollentunahem direktiv från vår ägare, kommunen, att medverka till ett antal ombildningar.

Lars Callemo och bolagets ordförande Hillevi Engström har nu i ett brev bjudit in de boende i de 86 radhuslägenheterna till ett möte på tisdag för att diskutera situationen.

Läs också Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Ombildningar stoppas i Göteborg: alla ansökningar får nobben

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.