Annons

Anrika Lysekilshus återinvigda

Lysekil På Kungsgatan 30-32 i Lysekil har det både hållits kommunfullmäktige och sålts kondomer i automat. Nu har Lysekilsbostäder totalrenoverat husen.

I fredags var det högtidlig invigning av de nyrenoverade husen på Kungsgatan 30-32 i Lysekil. Det bjöds på tal, kaffe, tårta och visning av de anrika husen. Renoveringen har skett med varsam hand. Målet hos Lysekilsbostäder var både att återskapa 1800-talshusens ursprungliga snitt och ge hyresgästerna i de 14 lägenheterna ett modernt boende.

– Vi har velat ha kvar så mycket av de gamla detaljerna som möjligt. I en av lägenheterna har vi exempelvis lyckats bevara två av de ursprungliga kakelugnarna, säger Lysekils vd Christina Johansson.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Totalt handlar det om 14 hyreslägenheter, varav sex ligger i de två nybyggda gårdshusen. Dessutom innehåller fastigheterna fem affärslokaler för bland annat café, frisör och radio- och tevebutik. Genom åren har husen härbärgerat en rad verksamheter. Kungsgatan 30, som byggdes redan på 1870-talet har exempelvis varit läderhandel, kommunhus och plats för HE Adamssons automatbutik med sjukvårdsartiklar, det vill säga kondomer.

Och säkert finns det Lysekilbor som hört talas om att Kungsgatan 32 var platsen man en gång gick till för att köpa klockor, prova ut glasögon eller få tag på en av Holmbergs rörläggare.

Annons
Läs också "Brist" trots tomma lägenheter Genuin Lysekilsbo blir vd för bostadsbolaget Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Hos Rebecka läcker det in när det regnar: ”Man känner sig uppgiven”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.