HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Äntligen – det går inte att tacka tillräckligt”

Hägersten Ett femtontal hyresgäster samlades för information om tvångsförvaltningen av Fastlagsvägen 15-17 på fredagskvällen. Då hade redan Familjebostäder varit där och presenterat sig. Magdalena Komajda var lättad efter beslutet.
Hyresgäster samlades för att få information om hyresnämndens beslut att fastigheten ska tvångsförvaltas.
Foto: Cecilia Landmark
Hyresgäster samlades för att få information om hyresnämndens beslut att fastigheten ska tvångsförvaltas.

Beslutet om tvångsförvaltning av KB Fastlagens fastighet i Hägersten lockade många av hyresgästerna till Hyresgästföreningens information.
– Nu får ni en bra hyresvärd som kommer att se till att det händer saker. Men förvänta er inte att allt ska lösas genast, ge det lite tid, sa Hyresgästföreningens jurist Bengt Öhman och delade ut kopior på hyresnämndens beslut.
Familjebostäder tar nu över förvaltningen av huset. Redan under eftermiddagen knackade de dörr och delade ut information. Till exempel hur hyran ska betalas, felanmälan och journummer.
– Nu är bor hyresgästerna hos Familjebostäder, de är en del av vårt förvaltningsområde i Älvsjö, säger kommunikationschefen Erica Lawesson.
Första åtgärden är att läsa beslutet från hyresnämnden och där se vilka saker som behöver prioriteras. Därefter kan det bli aktuellt att ta en diskussion med kommunen för att få pengar till de reparationer som behövs.
För Magdalena och Pawel Komajda kom beskedet om tvångsförvaltning som en lättnad.
– Äntligen! Det har tagit lång tid, men nu är det över. Det går inte att tacka nog mycket för allt, säger Magdalena Komajda.
Pawel Komajda berättar att det varit så gott som omöjligt att komma i kontakt med hyresvärden. De har haft ohyra, kallt i lägenheten och betalat dubbelt så hög hyra.
– Nu kan vi kanske börja titta på att försöka byta lägenheten, vi behöver större nu när vi blivit fler i familjen. Det har inte gått förut, det kändes hopplöst att försöka när man vet att det bara blir konflikt.

Läs också Ovårdat hus på Fastlagsvägen tvångsförvaltas i tre år Sista chansen för hyresvärd med fuktskadat hus Fuktfastighet kan tvångsförvaltas innan sommaren Halva hyran – och 25 000 tillbaka Huset är dyngsurt – nu förbereds ansökan om tvångsförvaltning Hyresgäst erbjöds pengar för att hoppa av tvist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.