Annons

Arga lappar spårade ur – äldre par yxhotade grannarna

Malmö Det äldre paret tyckte grannarna störde dem och de satte därför upp arga lappar i trapphuset. Men tonen i lapparna blev allt grövre.
Foto: Anders Paulsson
Yxhotet blev droppen. Det äldre paret försökte få grannar att sluta störa dem men det slutade med att de själva tvingades flytta.

Det äldre paret tyckte att grannarna var högljudda och störande. Som Hem & Hyra berättat skrev de arga lappar i trapphuset där de bad grannarna sluta störa dem, i synnerhet under natten. Men inget blev bättre, tyckte paret. Och de ansåg inte att de fick någon hjälp från hyresvärden MKB. Värden menade att det inte handlade om några onormala störningar i trapphuset och skickade i stället ut varningsbrev till det klagande paret som svarade med att anklaga MKB för ”manipulering” och mutbrott.

Parets lappar blev allt argare och i början av förra året satte de upp en lapp där de hotade att krossa ytterdörren ”med en vass yxa”. Då fick hyresvärden MKB nog.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Paret sades upp i höstas men ville inte flytta. Fallet hamnade därför i hyresnämnden. Där framkom det att grannarna var rädda för det äldre paret. De boende undvek att åka hiss med mannen, som en granne menade ”spred skräck och terror” i huset. ”Vi trippar fram på tårna för deras skull”, skrev en annan granne i ett brev till MKB. Hyresvärden hade tillika bevis för att paret klagat på ljudstörningar från en lägenhet som stått tom.

I hyresnämnden slutade det med förlikning. Paret går självmant med på att flytta, men först till hösten.

Annons
Läs också Yxhot blev droppen - hyresgäster sägs upp Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.