HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Aros-Gävles förhandlingschefnöjd med de nya hyrorna

Gävleborg Mårten Gulin, förhandlingschef i Aros-Gävle är riktigt nöjd med de nya hyrorna i regionen. Goda förberedelser har bäddat för bra förhandlingar menar han.
Mårten Gulin, förhandlingschef i region Aros-Gävle. Foto: LENA MATTSSON

De kommunala hyresgästerna i Uppsala fick en verklig julklapp i fjol, deras hyror skulle ligga stilla under 2015. Tidigare under hösten gav också Bollnäsbostäder och Ljusdalshem samma besked; inga hyreshöjningar det kommande året.

Hyreshöjningarna hos de bolag som höjer hyrorna har också varit måttliga denna gång. I Gävleborgs län höjer Ockelbogårdar mest, 1,57 procent utslaget över ett år. I Västmanland är den högsta höjningen Arboga Bostäders ABs 1, 20 procent. I Uppsala län sker den högsta hyreshöjningen i Norrtälje kommun, Roslagsbostäders hyror stiger med 1,25 procent.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Mårten Gulin menar att Hyresgästföreningen haft en bättre strategi i förhandlingarna i år än tidigare och varit bättre förberedda och pålästa om de olika bostadsföretagens ekonomi och behov av renoveringar med mera.

– Förhandlingarna har den här gången speglat de faktiska behoven i de olika kommunerna och bolagen har inte hänvisat till andras förhandlingsresultat, jag ser det som en vändning i förhandlingsarbetet.

Det enda smolket i Mårten Gulins förhandlingsbägare är att Hyresgästföreningen och tre av de kommunala företagen i Västmanland, Surahammarshus, Kungsörs Fastighets AB och Sala bostäder strandat förhandlingarna. Hyresmarknadskommittén, HMK, kommer att avgöra de nya hyrorna.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster
Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.