HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Attefall och Engman debatterar i Umeå

Umeå Bostadsminister Stefan Attefall och Hyresgästföreningens Barbro Engman möts i en debatt i Umeå. Fokus för debatten är bostadsbristen.

Det är inte varje dag som Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman och bostadsminister Stefan Attefall, (KD), träffas i en öppen debatt, men den 6 december händer det på Folkets Hus i Umeå.

Hyresgästföreningen Södra Västerbotten arrangerar en debatt med fokus på bostadsbristen både i Umeå och på andra expansiva orter i Sverige.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

– Vi ser problem både för studenter och näringsliv när det inte finns bostäder. Vi vill ha en diskussion kring hur man ska lösa det. Vi tycker att hyresrätten är en bra lösning för en expansiv ort som Umeå, men det är inte lätt att producera nya lägenheter till rimliga kostnader, säger Esa Norojärvi, ordförande i Hyresgästföreningen region Norrland.

Annons

Veronica Kerr (KD), Umeå, ser fram emot debatten.

– Det jag ser fram emot i debatten är att Stefan Attefall får presentera regeringens bostadspolitik, vad man har gjort och vad som är på gång samtidigt som även allmänheten får möjlighet att ställa frågor. Det kommer att bli en mycket intressant debatt med boendefrågan i fokus. En fråga som berör många och borde locka en stor publik, säger Veronica Kerr.

Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

Några andra frågeställningar under debatten blir: Hur ska vi kunna korta ner handläggningstiderna för planärenden? Hur ska vi få en aktivare bostadspolitik i stat och kommun?

Annons

Vid debatten medverkar även Åsa Ögren (S), ordförande i Umeå kommuns byggnadsnämnd samt Leif Lundgren, vice ordförande i Umeås kommunala bostadsbolag AB Bostaden.

Läs också Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.