HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Avesta kommun vill köpa Krylbostäders lägenheter

Avesta Avesta kommun vill köpa KrylBostäders över 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo. Gamla Byns vd Jan Näslund har fått i uppdrag att sköta förhandlingarna med KrylBostäder.
Foto: Lena Mattsson
Avesta kommun vill förhandla med KrylBostäder om att köpa deras över 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo.

KrylBostäder, tidigare Nya Byn, har i många år haft kommunens och Hyresgästföreningens ögon på sig. De över 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo har stora behov av rust och ägarna har haft många ekonomiska problem genom åren.

Lägenheterna ägdes tidigare av kommunala Gamla Byn men såldes till privata ägare 1997. Redan i mars 2016, läs mer här, diskuterade kommunen frågan om att köpa lägenheterna men nu aktualiseras frågan alltså igen.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

– Något måste göras, det är mycket problem med lägenheterna och det förekommer en hel del missbruk i området, säger Jan Näslund, vd för Gamla Byn.

När förhandlingarna med KrylBostäder kommer att ske är ännu inte klart.

Hem & Hyra har bett KrylBostäders vd Christian Kirkman-Möller om en kommentar till den eventuella försäljningen.

Läs ocksåHyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran"Jag borde få arvode från Hyresgästföreningen, för jag har gjort deras jobb, säger Karl Olsson Tiljander i Uddevalla, efter att han fått rätt i hyresnämnden. Nu ska Hyresgästföreningen förhandla för Karls 69 grannlägenheter.
Läs också Carina kämpar mot ensamheten Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.