Annons

Avesta kommun vill köpa Krylbostäders lägenheter

Avesta Avesta kommun vill köpa KrylBostäders över 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo. Gamla Byns vd Jan Näslund har fått i uppdrag att sköta förhandlingarna med KrylBostäder.
Foto: Lena Mattsson
Avesta kommun vill förhandla med KrylBostäder om att köpa deras över 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo.

KrylBostäder, tidigare Nya Byn, har i många år haft kommunens och Hyresgästföreningens ögon på sig. De över 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo har stora behov av rust och ägarna har haft många ekonomiska problem genom åren.

Lägenheterna ägdes tidigare av kommunala Gamla Byn men såldes till privata ägare 1997. Redan i mars 2016, läs mer här, diskuterade kommunen frågan om att köpa lägenheterna men nu aktualiseras frågan alltså igen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Något måste göras, det är mycket problem med lägenheterna och det förekommer en hel del missbruk i området, säger Jan Näslund, vd för Gamla Byn.

Annons

När förhandlingarna med KrylBostäder kommer att ske är ännu inte klart.

Hem & Hyra har bett KrylBostäders vd Christian Kirkman-Möller om en kommentar till den eventuella försäljningen.

Annons
Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.
Läs också Sexhandel, skatteslarv och ocker – här är hyresbordellen mitt i Malmö Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.