Annons

Avskedad får behålla sin fastighet – tills vidare

Skåne Först blev han avskedad av Hyresgästföreningen sen ville hans före detta arbetsgivare tvångsförvalta hans fastighet. I dag möttes parterna i hyresnämnden. Det blir ingen tvångsförvaltning – tills vidare.
Foto: Gry Ellebjerg/genrebild

I åtta år hade han jobbat på Hyresgästföreningen när han i mars avskedades med omedelbar verkan. Något han tyckte var helt fel och stämde föreningen på sammanlagt en miljon kronor.
Om detta skulle dock inte gårdagens förhandling handla om, utan om att Hyresgästföreningen tycker att han har misskött sig som hyresvärd, men det kom den delvis att göra det ändå.
– Är ni efter mig? Det känns som att ni vill straffa mig, att jag inte får en rättvis behandling, sade han.

Hyresgästföreningen Region norra Skåne hade krävt särskild förvaltning genom så kallat förvaltningsåläggande, en lättare variant av tvångsförvaltning, av hans fastighet i en by i norra Skåne. Framför allt för att han, enligt Hyresgästföreningen, i en konflikt med en hyresgäst stängde av el och vatten vid minst ett par tillfällen. Detta är mycket allvarligt, menar man, och det strider mot lagen. Hyresgästen har också polisanmält sin värd för misshandel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den före detta Hyresgästanställde, som äger fastigheten med sin fru, beskrev å sin sida en svår konflikt med en hyresgäst och menar att den påstådda misshandeln är en falsk anklagelse. Däremot har både hans familj och andra som bor i fastigheten hotats flera gånger. Hyresgästen, menar han, har själv orsakat elavbrott och vattnet har stängts av på grund av att hyresgästen har lämnat vattenkranar öppna. Det kan liknas vid vattenläckor. Han kunde vidare visa en hel bunt med kopierade sms från hyresgästen med bland annat hot.

Annons

Hyresnämnden beslöt att höra parterna enskilt och godkände efter det en ny överenskommelse. Hyresgästföreningen begär inte längre särskild förvaltning men återkallar inte heller ärendet. Det ligger kvar och kan återupptas i början av sommaren. Orsaken är att båda parter är överens om att problemen är kring en person och hen är på väg att flytta. Hen har både fått en uppsägning och har själv sagt upp sin lägenhet.

Här kan du läsa mer om turerna kring medlemsrekryteraren som fick sparken. Stämningen, vid Helsingborgs tingsrätt, som rör avskedandet är ännu inte utsatt till förhandling.

Annons
Läs ocksåMedlemsrekryterare avskedas - missbrukade sin yrkesroll
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.