HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bangatan 10 inte längre tvångsförvaltat

Göteborg Efter nästan tre år har tvångsförvaltningen av Bangatan 10 i Göteborg upphört. Husets ägare återfår kontrollen över huset, vilket innebär att döttrarna till den tidigare hyresvärden tar över.
Fasad Bangatan 10, Majorna, Göteborg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Beslutet från 2014 om tre års tvångsförvaltning gällde egentligen till mitten av maj i år. Men nyligen valde Hyresgästföreningen att dra tillbaka sin ansökan om att tvångsåtgärden skulle löpa vidare även därefter.

Orsaken är förändringar inom ägarbolaget, som Hem & Hyra tidigare har berättat om. Hyresgästföreningen bedömer att ägarfamiljen har presenterat en så pass trovärdig förvaltningsplan att de förtjänar en chans att långsiktigt försöka få fastigheten på fötter igen.

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

När ansökan om fortsatt tvångsförvaltning försvann agerade hyresnämnden snabbt.

Annons

– Vi har beslutat att den pågående tvångsförvaltningen ska upphöra omedelbart. Hyresgästföreningen anser inte att det inte finns behov längre, och då kan vi inte dra någon annan slutsats, säger hyresråd Matz Mårtensson.

LÄS MER: Upphävd tvångsförvaltning välkomnas av hyresgäster

Annons
Läs ocksåMiljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Fakta: Detta har hänt

Det var i maj 2014 som hyresnämnden beslutade att den nedgångna fastigheten vid Stigbergstorget i Majorna skulle tvångsförvaltas under tre års tid.

Detta sedan Hyresgästföreningen krävt att hyresvärden, KB Signalen 17, måste fråntas ansvaret för det vanskötta huset och dess hyresgäster. Uppdraget som särskild förvaltare gick till kommunala Familjebostäder.

Fakta: Huset på Bangatan 10

Byggdes vid förra sekelskiftet.

Rymmer i dag 21 hyreslägenheter samt ett antal lokaler.

Värms upp med hjälp av kakelugnar eller andra eldstäder. Englasfönster med löstagbara vinterfönster. Endast kallvatten finns. Vissa hyresgäster har själva satt in element och varmvattenberedare.

Dagens hyror (kallhyra), några exempel:

  • Etta, 35 kvadratmeter: 1 342 kronor per månad
  • Tvåa, 69 kvadratmeter: 2 080 kronor per månad
  • Trea, 79 kvadratmeter: 2 349 kronor per månad
  • Fyra, 129 kvadratmeter: 3 317 kronor per månad
Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Bostaden chockhöjer parkeringshyrorna: "Jag måste nog sälja bilen" Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.