Annons

Baracker ska minska bostadsbristen för studenter

Linköping Studenter kommer att erbjudas boende i baracker i Ryd. Detta för att så snabbt som möjligt får till fler studentbostäder.

Som vanligt hårdnar trycket på bostadsmarknaden i Linköping inför terminsstarten på hösten, precis som i många andra studentorter. Kommunala hyresvärden Studentbostäder planerar att bygga 200 nya lägenheter i kvarteret Irrblosset i Valla. Detaljplanen som gör bygget möjligt är klar, men har överklagats och byggstarten kan därför inte komma i gång som tänkt.

Däremot har Studentbostäder fått ett tillfälligt bygglov för att ställa upp baracker, så kallade modulhus, på Ryds allé. Det ger ett tillskott på 25 nya lägenheter.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Även om det handlar om flyttbara byggnader så är lägenheterna fullt utrustade med både kök och badrum, enligt Studentbostäder.

Någon inflyttning redan till terminsstarten blir det dock inte. Enligt personal på Studentbostäders kontor i Ryd som Hem & Hyra talat med kommer modulhusen på plats tidigast under senare delen av hösten.

Annons
Läs också Livias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betala Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög Så höjs studenthyrorna i Östergötland Föräldrarna skapar trygghet i Ryd Allt fler studenter ratar korridoren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.