Annons

Barbro orkar inte längre bo i villan

Vadstena När Vadstena fastighets AB skickade ut en broschyr till äldre Vadstenabor för att undersöka intresset för ett trygghetsboende kom 200 svar på två veckor. En av dem som vill ha lägenhet är Barbro Mild.
Foto: Jakob Kindesjö
Barbro Mild hoppas få en lägenhet i Vadstena.

– Jag bor ensam i ett eget hus med trädgård. Jag är 78 år och jag orkar inte mer nu, säger Barbro Mild.

Egentligen trivs hon bra i sin villa i Borghamn, cirka 1,5 mil söder om Vadstena. Men det saknas allmänna kommunikationer vilket gör henne beroende av bil. Det går bra nu, men hon inser att det kan komma en dag när hon inte längre kan eller bör köra själv. Hon upplever också att det är för tungt att ta hand om ett helt hus på egen hand.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Allra helst skulle Barbro vilja bo kvar i Borghamn.

– Men det går inte. Om det är så svårt att bygga i Vadstena så lär det knappast byggas några lägenheter i Borghamn, säger hon.

Annons

Hoppet står därför till att det planerade trygghetsboendet blir av och att hon blir en av de 30–40 personer som får en lägenhet där.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Läget är kanske inte det allra bästa, men det är nära till centrum i alla fall. Jag tycker att det här är ett bra initiativ av VFAB men kanske lite väl sent påkommet. Det här hade behövts för länge sedan, säger Barbro Mild.

Den inställningen delas av Erika Adolfsson, 73 år, som också hoppas få en lägenhet i trygghetsboendet.

Annons

– Det finns nästan inga hus med hiss i Vadstena. Där jag bor nu finns det visserligen, men den är ofta trasig, säger Erika som berättar att hon har köat i flera år för ett nytt boende.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.