Annons

Barbro orkar inte längre bo i villan

Vadstena När Vadstena fastighets AB skickade ut en broschyr till äldre Vadstenabor för att undersöka intresset för ett trygghetsboende kom 200 svar på två veckor. En av dem som vill ha lägenhet är Barbro Mild.
Foto: Jakob Kindesjö
Barbro Mild hoppas få en lägenhet i Vadstena.

– Jag bor ensam i ett eget hus med trädgård. Jag är 78 år och jag orkar inte mer nu, säger Barbro Mild.

Egentligen trivs hon bra i sin villa i Borghamn, cirka 1,5 mil söder om Vadstena. Men det saknas allmänna kommunikationer vilket gör henne beroende av bil. Det går bra nu, men hon inser att det kan komma en dag när hon inte längre kan eller bör köra själv. Hon upplever också att det är för tungt att ta hand om ett helt hus på egen hand.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Allra helst skulle Barbro vilja bo kvar i Borghamn.

– Men det går inte. Om det är så svårt att bygga i Vadstena så lär det knappast byggas några lägenheter i Borghamn, säger hon.

Annons

Hoppet står därför till att det planerade trygghetsboendet blir av och att hon blir en av de 30–40 personer som får en lägenhet där.

Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.

– Läget är kanske inte det allra bästa, men det är nära till centrum i alla fall. Jag tycker att det här är ett bra initiativ av VFAB men kanske lite väl sent påkommet. Det här hade behövts för länge sedan, säger Barbro Mild.

Den inställningen delas av Erika Adolfsson, 73 år, som också hoppas få en lägenhet i trygghetsboendet.

Annons

– Det finns nästan inga hus med hiss i Vadstena. Där jag bor nu finns det visserligen, men den är ofta trasig, säger Erika som berättar att hon har köat i flera år för ett nytt boende.

Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.