Annons

Bedragare utger sig att komma från Hem & Hyra

Haninge Det går runt en man i Brandbergen och utger sig komma från Hem & Hyra. Men igår ringde han på fel dörr – hos en före detta förtroendevald.

Det var i går eftermiddag som en man i trettioårsåldern ringde på hemma hos Britta Norlin som bor i Brandbergen. I dörren presenterade mannen sig att han kom från föreningen Hem & Hyra och skulle göra en så kallad hemskyddskontroll.

– Dum som man är, så öppnade jag trots att jag inte kände igen honom. Han kunde ju ha trängt sig in, eller knuffat omkull mig. Men som gammal förtroendevald i Hyresgästföreningen reagerade jag direkt, föreningen Hem & Hyra? Det var något som inte stämde med honom, hans ögon var lite märkliga, berättar Britta Norlin.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen var blond, hade en midjekort bombarjacka, hade någon form av legitimation i en kedja och en bunt slitna papper i famnen. Efter att Britta förklarat att hon hade fullgott hemskydd så gav sig mannen iväg. 

Annons

– Det kändes obehagligt, man blir ju varnad för sådant här hela tiden. Det är klart man blir upprörd, säger Britta Norlin.

Att äldre blir lurade att släppa in främmande människor i sina bostäder för att sedan bli bestulna är tyvärr inte ovanligt. Ofta vill tjuvarna låna telefonen, dricka vatten eller sälja saker, enligt polisens hemsida.

Annons
Läs ocksåStjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"Fredrik Strömsten, vd på Qasa som driver Blocket bostad, reagerar kraftigt på att så många sajter stjäl Blocket-annonser och använder dem som lockbete för att tjäna pengar.

Lotta Jacobsson som jobbar på Hyresgästföreningen i Haninge kommer nu att gå ut med den här informationen till alla förtroendevalda i området för att varna alla hyresgäster.

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen" Bostadsbedragare på nätet – så avslöjar du dem och undviker att bli lurad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.